sreda, 14. april 2010

Čarobnost spontanosti

Ljudje smo velikokrat obsedeni z organiziranostjo. Jaz velikokrat še posebej. Skoraj vsi že imamo planerje (včasih se mi zdi, da bi potrebovala že dva), vsak dan je popisan od začetka do konca okenca, kaj vse je treba postoriti. Organiziramo si proste dneve, rojstne dneve, dopust za pol leta naprej, kdaj gremo h komu na obisk in kdaj gremo k frizerju. Vem, za uspešen kolotok vsakdanjika je to pač večinoma treba početi. Vendar tiste neprecenljivo izjemne in super stvari, ki jih shranimo nekam tja v dolgoročni spomin, so pa stvari narejene spontano. Včasih se je treba prepustiti.

''Utrujenost na višku. Presenečenje sredi deževnega večera. Ambient očara. Ali je to le zaradi prisotnosti tujca? Po končani prvi pijački, se že smehljamo, lezemo po stolih. Nasmehi letijo, načrti se snujejo. Čustva se osvobajajo. Čutim tvoj dotik. Besede se topijo, ne bom pozabila čarobnosti trenutka sredi lesenih miz in apple martini coctaila. Hladen sprehod in skok v 'bidermajer vintage' hotelček sredi Ljubljane. Whiskey, božanski wc in kukanje v jedilnico. Smešno se počutim v rjavih geek čevljih za dež. Modra barva na vidiku, zadene blues-jazz scena in očke se začnejo zapirati. Očaranost nad novimi odkritji. Ni večera brez zaključnega hamburgerja pred spanjem. Modra zobna ščetka po dolgem času. Sliši se noč, ti že spiš. Skobacam se na napihljivo posteljo in ni me več.''

1 komentar:

Mademoiselle pravi ...

Pa še kako je res - dandanes že organiziramo spotanost - "Jutri bom spontana in bom nekaj naredila" hahaha ... Zelo smešno, ni kaj ... Žal je današnji svet tako "napredoval", da moramo biti tako "oragnizirani", sicer se sistem poruši in ne bi bilo nič s tem narobe, seveda, ampak ljudje so v paniki. In ko je panika - so vojne, so grozote in pobijanja. Za brezveze. Seveda je le moje skromno mnenje, ki je verjetno še povsem popolnoma naivno, ampak verjamem, da je treba slediti srcu - takrat si hkrati organiziran in spontan! Seveda je to najtežje, že zaradi pričakovanj t.i. "paničnih ljudi". Če in ko ti to uspe - takrat pa mislim, da si nepremagljiv in dejansko živiš življenje.
Zato, Julie, živi življenje in naj ti povem, da si ČUDOVITO napisala o spontanosti. Naravnost prelepo ;) Mi ga je bilo v užitek brati ;)

Pa čimveč pomladne, spontane, lušne aritmije, hihi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...