sobota, 16. oktober 2010

DIY: Ustekleničene vaze

Ne morem verjeti, da sem potrebovala toliko časa, da sem se lotila spet nekega ustvarjanja. Bil je popoldan, bil je čas in srbeli so me prsti. Ker bom kmalu krasila jedilno mizo v svoji novi kuhinji, sem se navdušila nad doma pobarvanimi odpadnimi steklenicami, ki postanejo romantične bele vazice. Idejo sem dobila na spletni strani Dom in stil. Zadeva je ekstra preprosta in hitra. Vse kar potrebujete je bela barva (jaz sem vzela kar tiste dekorativne v malih flaškah) in stare steklenice. Prej jih dobro operite in posušite (najbolje kar en dan prej).



Belo barvo nekoliko razredčite z vodo, toliko da se lepše razliva po steklenici. Steklenico obračate tako dolgo, dokler niso vsi kotički pobarvani. Če v njej ostane kaj barve, jo zlijete v naslednjo stekelnico ali nazaj v posodico z barvo.



In na koncu dobimo luštkane, prenovljene steklenice, ki so tako v kompletu videti zelo romantično in elegantno. Ni res? Ker se še barva ni posušila, nisem uspela narediti fotografij s suhim cvetjem, a zagotovo pridejo kdaj tudi tiste na vrsto. ;)

2 komentarja:

NaredilaAna pravi ...

Julija ali mogoče veš, če tole drži vodo potem in se barva ne spere? Si mogoče poskusila?
Hvala!

Julie pravi ...

Hmmm, moram priznati, da sem te steklenice uporabljala za suho cvetje, kaj hitro pa se je začela tudi luščit... Tako da morda izbereš kakšno drugo tehniko ali material za barvanje, če želiš polniti z vodo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...