sreda, 1. avgust 2012

B a l i (I)

Uh, nisem vedela, da lahko dopust tudi utrudi. Teden dni sem potrebovala, da sem prav uredila fotke in se spravila k temu, da vam kaj pokažem :) 
Sama moram reči, da sem morda imela preveč idealizirana pričakovanja, da bom prišla na rajski otok. To Bali zagotovo ni, doživiš pa rajska doživetja...in se čudiš zelenju, naravi, sreči v ljudeh in vsem majhnim čudežem. Zagotovo te ne razočara. Sama sem bila fascinirana nad njihovo močno vero in kako vse prilagajajo temu. V šoping centrih so vsak dan zadolženi določeni delavci, ki skrbijo za njihove obrede. Tisti blaženi duh te neverjetno osvoji in prepustiš se blagoslovom menihov in zdravilcev in si misliš, kako si zdaj poduhovljen, heh. Narava in vasice so me veliko bolj navdušile kot sama (turistična) mesta, čeprav tudi mesteca ponujajo neverjetno pašo za oči - predvsem kar se tiče njihovega dizajna in oblek. Želela sem si kupiti vse, na koncu si nisem nič! To se zgodi vedno, ko imaš preveč izbire. Navdušen si lahko nad poceni hrano in živalskim svetom, ki te obdaja na vsakem koraku (žal sva ponoči morala spati z glušniki, ker so žabe in ptiči iz riževih polj celo noč imeli prave veselice). Najdražja kava na svetu še ne pomeni, da je najboljša. Najbolj smrdljiv sadež  na svetu durjan, je verjetno res najbolj smrdljiv (!), ni mi pa jasno zakaj je tudi najbolj drag.

Izmed toliko fotk je res težko narediti ožji izbor, zato sem jih razporedila v tri sklope, danes je na vrsti prvi...

















3 komentarji:

Fensišmensi pravi ...

jeej. lepo :) Večino ljudi si predstavlja bel pesek na plaži, palme, poležavanje in popolno tropsko pravljico. In noben si ne predstavlja, kaj potem za vraga sploh lahko počneš stran od obale.

Se veselim nadaljnih postov

Julie pravi ...

Hvala Ana, res je...težko nekomu potem razložiš kako je tam v resnici :) Jaz sem se že vnaprej pripravila na to, da niso tam le plaže (tudi tvoji posti o Baliju so dali lep vpogled ;)

Cinnamon and Thyme pravi ...

Čudovito, čudovito!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...