nedelja, 11. november 2012

E-revije - zakaj da, zakaj ne?

Bolj kot se zunaj približuje zima in mrzlo, večje veselje imam štrkat po računalniku in oprezovat za lepimi stvarmi. Ko pa je na pragu še božič in celoten praznični duh, pa je brskanje še toliko čarobnejše, lepše in ima določen namen. Vsi se pripravljamo na okrasitev doma, na peko slastnih slaščic in seveda na vsa ljubka darilca. Komaj čakam! Ker veliko počivam in ležim, ker tv-a skoraj res nikoli ne gledam, mi pač ne preostane drugega kot moj ljub računalnik :). Že nekaj časa se navdušujem nad Pinterestom in sedaj sem se preko njega navdušila še nad e-revijami, ki jih ene pinerke odkrijejo kar cel kup! (Valentina je že ena takšnih, ki pripopa na steno same čudovite revijice:))
Najprej sem si mislila, zakaj bi bile e-revije sploh boljša alternativa papirnatim (ker priznajmo, papir je ipak papir in ni lepšega kot gledat slikice pred sabo, listat revijico in si kakšno stvar izrezat in si jo nekam nalimat za inspiracijo...), potem pa sem ugotovila par pozitivnih stvari. Ena je ta, da lahko v pol ure 'prelistaš' tudi do 10 revij (katerih v realnosti nikoli ne bi kupila) in s tem dobiš tudi ogrooomnoo novih idej, druga pa je ta, da imaš v marsikateri e-reviji direktni link do stvari, ki ti je všeč in v sekundi dostopaš do nje-vidiš lepo torbico, klikneš nanjo in že si na spletni strani, kjer jo lahko kupiš. V realnosti moraš iskat po guglu ali pa se spraševat, koliko ta stvar sploh stane in če npr. sploh boš v naslednjem mesecu kaj v LJ, da jo lahko kupiš. Zaenkrat sta to sicer tudi edini pozitivni stvari e-revij... Še vedno sem žalostna pri vsaki lepi revijici, ki je ne morem potegniti iz računalnika in jo v živo prelistat in si izrezat slikice. Ampak ok...očitno se moramo navaditi tudi na to, da bo vedno več stvari na spletu in vedno manj v realnosti.
Spodaj je nekaj najlepših revij, ki so me navdušile in ki so super primerne za čas, ki prihaja. Prelistajte jih in boste videli, kako luštne so :)
 
 
 


 

Tudi slovenski Dom in stil v kratkem pripravlja svojo četrto e-revijo na temo zime in praznikov, zato se že super veselimo.

In kaj vi pravite na e-revije?

6 komentarjev:

petra. pravi ...

Meni je bolj všeč oldskul varjanta - revija v roki. Da jo prelistaš, vzameš s sabo in kot si rekla, tudi kaj lepega iz nje izrežeš. Za inspiracijo, za spomin ... :)

Anja pravi ...

Naj te potolažim. Ljudje, ki se ukvarjajo za analizo uporabe medijev v družbi in s preminjanjem naših navad, napovedujejo, da bodo knjige in časopisi še zelo dolgo ostali del našega vsakdana. Tako, da ni skrbi :)

petra. pravi ...

Anja, najina bloga imata pa zelo podoben naslov ... :)

Vladuška pravi ...

Čeprav sem pristaš starih dobrih revij in knjig, je tudi to dober nadomestek in se vse bolj navajam na e-revije. Odlična ideja, da si naredim eno mapico na Pinterestu za te revije, tako jih bom imela na eneme mestu in jih bom lahko vedno znova listala :) Ti pa dajem link še do ene, hrvaške, ki so meni tudi zelo všeč, tokrat že 4. izdaja: http://dots.com.hr/dots-magazin-br-4/

Julie pravi ...

Torej smo vse mnenja, da je tiskana verzija definitvno boljša, da pa se kakšne lušne e-revije tudi ne branimo ravno :)
Hvala za link Vladuška!

NINA MRAK pravi ...

http://revija.dominstil.si/

Slovenski Dom in Stil ima že 4. e-revijo. Ok, tudi meni so bolj všečne tiskane revije, ampak zakaj nam je pa všeč npr. ravno Dom in stil-ova e-revija? Zakaj jo beremo, zakaj nam je všeč, kaj nas pritegne???Meni so ful všeč fotke, ki so res 1A, pa ideje za izdelke naredi si sam, všeč mi je pa tudi to, da te izdelke DIY dobim v slo. trgovinah in niso drage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...