četrtek, 11. julij 2013

Moj prvi kompot in nedokončani stoli


Saj poznate tisto, ko nekaj naredite na pol in potem čaka tedne, mesece ali celo leta, da se dokonča? Največ takih stvari najdemo pri hiši - manjkajo lestenci, kopalnica je nedokončana, fasada bo že, ko bo denar, ograje ne rabimo, luknje v stenah samevajo, ker pozabimo prekrit prazne električne doze. Vam je znano ne? Slovenci smo kar znani po tem, bi rekla. Za druge narode ne morem trditi, ker ne vem...smo pa vsi ljudje verjetno podobni. Moram sicer priznati, da sva midva kar dobro uspela dokončati hišo, a nedokončanih stvari je še vedno veliko. Nenehno najedajo, ko jih gledaš, a nekako vedno zmanjka časa/denarja/volje, da se jih konča.
Najnovejša nedokončana stvar so stoli na spodnji sliki. Da sem prišla do starih zguljenih stolov, ki sem jih prebarvala na belo za najin mini balkonček pri dnevni, je minilo manj kot dva tedna. Da pa bi jih do konca spedinala, da bi bili popolni, pa bo minilo še bogve koliko časa. Ker sem takrat morala počakati da se posušijo, da bi jih obrnila na glavo in pobarvala še noge, jih potem nisem več končala. Ker se mi ni dalo čakat. Grrrr. Noge so torej še vedno rjave in stare in še vedno manjkajo lepi novi vintage pojštrčki na njih. Gor sva poveznila stare blazine in novih zagotovo ne bo tako dolgo, dokler ne bodo te stare razpadle. Ali pa ko se bom totalno razkurila in šla po nove.  Pa smo tam...
Enivej. To je bilo malo uvoda in stresanja jeze na to slabost ljudi :), ki pa hvalabogu pri kuhinjskih opravilih ne more vzdržat. Tam namreč moraš končati kar si si zamislil, drugače si ali lačen ali pa hrana zagnije, se pokvari. Kar si torej zamisliš, moraš izpeljat. Toliko bolje, ker drugače jaz ne bi nikoli vlagala, hehe. Imeli smo presežek češenj in na voljo sem imela teden dni, da jih vložim, drugače bi jih pojedli ptiči ali bi pač bile 'hin'. Malo več motivacije sem imela tudi zato, ker sem imela v mislih svojega otročka, kako bo veselo jedel mamin PRVI kompot ever. In sem uspela narediti par kozarčkov. Bolj zaradi ponosa kot neizmernega veselja do vlaganja. In celo pofotkat mi jih je ratalo (da ne bo blog tako nedokončan kot so slovenske hiše ;). Ja, in moram priznat, da je to vlaganje bilo res super enostavno. Upam, da nekoč tako odrastem, da bom vlagala še rdečo peso in kumarice. In delala marmelade. 
7 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Tudi pri nama je kar nekaj takih nedokoncanih drobnarij in sem se jih ze naucila ignorirat :)))) Res velja tisto, da ce ne naredis takoj, nikoli ne naredis. Ne vem v cem je fora, ampak enostavno izgubis zagon in voljo. Palce gor pa za tvoj kompot :) in drzim pesti, da vseeno uredis stole, tako kot si zelis.

Martina pravi ...

Uf, znana situacija. Tudi pri nas je tako.Mogoče, ker najdemo kaj pomebnejšega od tega kar ne dokončamo. Mogoče, ker imamo preveč vsega, ali enostavno zato, ker kompliciramo pri stvareh, ki tega niso vredne. Je pa res, da mi nedokončane stvari poberejo kar nekaj energije. Vsakič, ko zagledam kaj takega se sproži alarem - aja saj res, še to bo enkrat treba... Češnje pa zgledajo odlično.

Anja pravi ...

Pri meni je pa malo drugače ... redko kakšna stvar ostane nedokončana. Sem pač taka, da česar se lotim, moram pripeljati do konca :)

Mislim pa tudi, da so slovenske hiše še kar dobro urejene. Mogoče še nisi bila v kakšnem večjem Grškem mestu, da bi videla kako so vse hiše brez streh in železo na vseh koncih in krajih ven gleda. Je pa pri hiši res tako, da je vse pogojeno s financami ... na žalost ;)

Boris Mitendorfer pravi ...

O nedokončanih stvareh jaz raje nebi, ker imam tudi slabo vest doma... Že nekaj let je namreč v tleh udrtina, ko so nam menjali radiatorje. Material imam, samo se pa noče narediti... :)
Kompot bo pa sigurno dober, sploh, če je prvi!

sovica pravi ...

sedaj sem pa kar potolažena, da nisem edina, ki ima cel kup nedokončanih stvari. saj gre v glavnem samo za detajle. je pa čisto res, če ne narediš takoj, ko se stvari lotiš, potem nikoli ne najdeš več tistega zagona. na koncu pa raznih malih nedokončanih detajlov sploh ne opaziš več :)
kompotek ja pa hudo zapeljiv...
lp

vesna pravi ...

Marmelade so super, jaz sem letos skuhala že češnjevo, jagodno, marelično in figovo, sledi pa še breskova :)

Julie pravi ...

Uau Vesna, bravo! Jaz sem se lotila le še breskove marmelade in tukaj bo verjetno ostalo.
Sovica, bodi brez skrbi, da nas je veliko takšnih, hihi ;) Ampak hvalabogu gre za detajle, tako je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...