četrtek, 19. april 2012

Rabim pomoč

Drage blogerke, rabim vašo pomoč!
Ob želji po novi objavi mi je dragi gugl napisal tole :
''Žal vam je zmanjkalo prostora. Kupite dodaten prostor za shranjevanje.
Fotografije so shranjene v računu Spletnih albumov Picasa in so vključene v vaš 1 GB brezplačni prostor za shranjevanje fotografij. Dodatni prostor za shranjevanje, ki ga kupite, lahko uporabljate v številnih Googlovih izdelkih. To je dodaten prostor k vašemu brezplačnemu prostoru za shranjevanje.''

A se je komu že to zgodilo? Sem očitno živela v zmoti, da je gugl neomejeno velik :(  Lahko mi tudi svetujete, kako najenostavneje pridem na kak drug blogerski prostor...

Vesela bom vsake vaše informacije. Že vnaprej hvala!

7 komentarjev:

Blanka pravi ...

Hm hm, jst sm mejčkn poguglala, pa sm našla tole:

http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=en&answer=39567

Mogoče če probaš pobrisat kšne stare mejle v gmailu, da bi že delalo normalno.

Sicer pa zanimiv podatek, nisem mela pojma da je vse to skupej povezano :/
Tud jst sm mislna da je vse to bolj kot ne unlimited. pa očitno res ni :S

Gourmet forever pravi ...

Tudi meni se je to že zgodilo. Sedaj vedno zelo pomanjšam slike - internet ne zahteva takšne kakovosti in resulucije kot razvijanje fotografij. Poskusi jih nekaj pomanjšati za nazaj, potem pa sproti objavljaj manjše.

Vladuška pravi ...

Ja, res je tebi google daje na voljo tolko prostora, kot ti je napisal. Lahko greš v svoj Picasa albume, kjer so tudi vse tvoje fotografije, ki so na blogu, ker tam jih google shranjuje in poglej, če imaš še kakšne druge albume, ki bi jih lahko pobrisala, na primer. Vendar NE BRIŠI slik od bloga, ker jih več tam ne bo in tudi ne spreminjaj nastavitev tega albuma, ki se tiče bloga, ker so enim potem izginile fotografije. Nastavile so, da album ni več javni in pol seveda ostali tega nismo mogli videt. Po moje je res, tako kot pravi že Gourmet forever, da imaš veliko resolucijo fotografij, kar za blog ni potrebno. Ali pa imaš še polno drugih fotografij, ko si pozabila morda. Poskusi, pa če ti kaj ne bo šlo, me lahko komot kontaktiraš.

Urška pravi ...

Če pa ti še vedno zmanjka prostora, lahko ustvariš račun na straneh kot sta http://imageshack.us/ ali http://photobucket.com/ kjer gostujejo tvoje fotografije,ki jih nato na blogu nalagaš prek url-ja. Sicer pa kot že rečeno, zmanjšanje fotk na resolucijo, ki je enaka objavljeni ali malo večja, s čimer lahko malce zmanjšaš tudi krajo fotografij. V tem primeru je še boljše, a sicer nekoliko zamudno, združevanje fotk ;)

Julie pravi ...

Hvala vsem za nasvete! Hja, nisem vedela, da se mi bo to kdaj zgodilo, zato tudi nisem polagala pozornosti, kako velike so fotke :/ sedaj bi rabila celo večnost, da bi VSE fotke pomanjšala itd...Ne vem kaj bom. Bom pogledala druge ponudnike blogov in se morda selim. Ali kdo ve, če nakup domene reši kaj ali je vse enako le url naslov je drugačen???

Anja pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Anja pravi ...

Glede na to, da fotografije objavljaš tudi na flickru, ti svetujem, da jih preko urlja preneseš na svoj blog.

Najboljša varjanta pa je ta, da jih naložiš na server kakšne spletne strani, ki jo morda ima kdo od tvojih domačih :)

V kolikor imaš namen zakupit svojo domeno, bi bilo smiselno zakupit tudi nekaj serverja. S tem se rešiš nadaljnih težav.

Sicer pa je smisleno, da na blog nalagaš fotke takih velikosti, kot so dejansko objavljene. Za internet ne potrebuješ 300 dpi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...