petek, 13. november 2009

Palača čajev

Wooohooo. Naša mala kokoška je bogata za še eno čajnico več! Če smo natančnejši, za še eno prodajalnico čajev več. Zelo kul in fancy se mi zdi, da je Le Palais des Thés (Palača čajev) poleg poslovalnic v Franciji, Belgiji, Irski, na Japonskem in Nizozemskem, odprl eno (za naše razmere ogromno!) čajnico tudi v Sloveniji! Natančneje seveda v Ljubljani. Na Starem trgu nas sedaj pozdravljajo celo 3 čajnice, ampak meni navdušujoči čajevki je čisto prav. O čajih sem sicer že nekaj vedela, ampak mislim, da se bo odslej moje obzorje razširilo še za nekaj kotnih stopinj.


Zadnjič sem v tej trgovinici zapravila kar dobre pol ure (in kar nekaj evričev), pa nisem uspela prevohati in preštofiriti vseh čajev, ki jih imajo. Začinjeni, aromatizirani, zmleti, zmiksani in odišavljeni z vsemi mogočimi citrusi, rožicami, začimbami, sadeži. Noro! Kot da prideš v deželo parfumov, ki jih lahko piješ. Odprla so se mi rajska vrata. Ali pa kot da spustiš malega otroka v svet igrač, kjer si lahko izbere KARKOLI si želi. Res boli. Boli! Ko vidiš ves ta svet, ki ga še nisi videl, in potem si naj človek izbere le en (en??) čaj. Na njihovi internetni strani imajo neverjetno dober vpogled in razgled na vseh 233 čajev, ki jih premorejo in jih lahko iščete in si jih razdelite po vrsti čaja, po okusu, pri vsakem opisu je tudi slikica lističev, kraj kjer jih pridelujejo, kako dolgo jih namakaš, cena, ... (Aja, naj opomnim, da čaji v naši trgovini cenovno ne dosežejo nižje cene od 4 evrov. Vsaj jaz jih nisem zasledila. Na internetu so namreč malo drugačne cene).

Nekatere čaje imajo že vnaprej zapakirane in zraven ponudijo še posodico s čajnimi lističi,
da zadevo poduhate in si jo pobliže pogledate. Pa naj še kdo reče, da to ni kul!

In tako sem torej vohljala, od užitka zavijala z očmi in se na koncu odločila za 3 ljubčke:
*Earl Grey Finest
(ki ga pije le moja boljša polovica,
meni je to eden redkih čajev, ki mi niso ravno oh in sploh super)
,
*Cameroon
(super afriški čajček brez arome za zjutraj,
z dodatkom mleka seveda)

in
*The Des Amants
(ki ima super božično noto, ki te popelje v svet
cimeta, vanilije, mandlja, jabolka in ingverja-mnjamiii)
.

Naj še opomnim, da trgovci izgledajo res profesionalni in o vsakem čaju vedo kaj povedat, da trgovina ponuja tudi ogromno zalogo čajnikov, skodelic, različnih šatuljic, neverjetno opojno dišečih sveč, pripomočkov za pripravo čaja, marmeladic, knjigic plus še in še. Res sem navdušena. Simpatično so mi odobrili tudi fotografiranje. Tako da na koncu samo še en velik aplavz. Ob takih trgovinah se končno počutim, da sem v Evropi :).

ps: Pozabila sem pripomniti, da (žal) v tej verigi čajev nimajo sadnih in drugih zeliščnih mešanic, tako da žal pridejo na vrsto le sladokusci ''pravih'' čajev (+ rooibosi).

8 komentarjev:

Izgubljena. pravi ...

Nekaj za mojo dušo - nora na čaje, ampak s tem, da earl grey pa ostala črnina takoj odpade.

Me čaka zdaj obvezen obisk tele novosti :)

Nihljaj pravi ...

Uf, izgleda super :) Zdaj si že delam spisek kam moram v Lj :))

A sadne imajo tudi? Ker tapravi čaji me ne očarajo :)

Julie pravi ...

Ja, kar pojdita si nahraniti dušo, se splača vsaj pogledat, če ne drugega.
N., žal tukaj sadnih mešanic nimajo, sem jih tud sama pogrešala :(. sem dodala ps na postu, da ne bo zmede...

Mademoiselle pravi ...

Ej končno! To sem lani zasledila v Bruslju in sem tudi bila čisto adijo, čeprav sem nora ljubiteljica kave. Vsekakor prisegam na čaje, sploh prave :) Super, take trgovine so dobrodošle.
Julie, hvala za fenomenalne slike čajnice. Res dobro slikane :)

Barbara pravi ...

Sem šla zadnjič na hitro mem in pogledam na desno pa kar nisem mogla verjeti. Naslednji korak je seveda, da si grem natančno razgledat vse! Super za božična darila!:)

Unknown pravi ...

Kaj pa je oolong drugega kot pravi čaj? ;)
Oolong je samo vmesna stopnja med zelenim in črnim čajem.
Sicer pa zanimiva trgovinica, morem nujno it pogledat, malo me samo motijo (baje) zelo visoke cene...

Julie pravi ...

Kaja Deberšek, popolnoma prav imaš, moja napaka. Glede na to, da nisem ljubitelj oolongov jih pač potem stlačim kar v nek drug koš. Bom popravila.
Ja, cene so pa žal res zasoljene in upam, da bom čimveč teh čajev dobila za darilo, hihi :)

storyteller pravi ...

Naslednjič se ustavim in "prešnofam" in kaj kupim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...