četrtek, 26. avgust 2010

Pohištvo online

Sedaj sem v fazi kupovanja pohištva. Tistega tapravega. Ne kos po kos, ko dopolnjuješ svojo otroško sobo, ki jo je iz pubertetniško nastlane treba spremenit v dekliško-ženstveno. Ne. Tokrat zbiram pohištvo za celoooteeen hišni obseg in se morajo moje ideje razširiti nekoliko dlje od psotelje, mize in ene kredence.
Nad izbiro v Sloveniji sem seveda razočarana na celi črti (je kdo presenečen?!). Rutar razen modernega ne preseže ničesar drugega, Lesnina odpade že pred samim začetkom, ostane potem še sploh kaj? Seveda se Štajerci kaj hitro odpravimo čez mejo v Ikeo, kjer se da najti že veliko. In raznoliko. Pa vendar ima Ikea preveč basic stvari in premalo ''tistih'' kosov (rada jo primerjam s H&M-om). Rada zaidem tudi v Mömax, ki se mi zdi, da hoče biti podoben Ikei, je pa manjši in veliko bolj barvno in dizajnersko oblikovan kot Ikea. Kar se mojega okusa tiče. Če imaš srečo in živiš bližje Italiji, se seveda tam najde marsikaj več. Tako sem si tudi jaz naredila izlet in obiskala Zara home v Udinah.
No, in ko obiščem vse te trgovine, ki jih imamo Slovenci (s tujino vred) pač na voljo, se spravim še na spletno prodajo. Hja, tukaj se zadeva malce zakomplicira, 1. ker nimam še toliko zaupanja kupovat pohištva preko spleta, 2. ker stvarce ne vidim in potipam v živo (velika pomanjkljivost), 3. ker določena spletna stran ne dostavlja v Slovenijo, 4. ker so nekatere stvari (predvsem iz UK ali Francije) zelo drage. Ok. Težka situacija.
Kljub temu sem nekako uspela izbrskat nekaj spletnih prodajaln, ki bi morda prišle v poštev in kjer bi se našlo kaj finega. Pogoje poslovanja nisem šla brat pri vsaki od teh, tako da ne garantiram, da stvar pošiljajo tudi k nam. Žal. So pa definitivno odlične strani za ideje in obžalovanje, da česa takega pri nas niti pod razno ni za dobit.

Nemška firma Impressionen ponuja res neverjetno veliko čudovitih zadev. Cene so dokaj sprejemljive, bi rekla kar primerljive za tip pohištva, ki ga ponujajo.


Še ena nemška je Delife, kjer se najde od modernega do bolj klasičnega, s prav tako ok cenami ali celo mnogo cenejšimi kot jih dobimo pri nas. Dostava (preverjeno) več kot odlično deluje.


Ponovno nemška online trgovina Universal je polna vsega. Rabiš kar nekaj časa, da prebrskaš vse kar ponuja.


Tudi UK ima seveda veliko spletnih trgovin. Jaz sem naletela na stran Laure Ashley, kjer so cene resnično navite, izdelki pa tako fantastično lepi, da zastane dih. Jih samo gledam in dobivam ideje.



Izbire je več kot veliko, samo brskati je treba.
A ima kdo od vas že izkušnje z nakupovanjem pohištva po spletu? Je še kakšna odlična stran s sprejemljivimi cenami?
Se priporočam. :)


6 komentarjev:

K pravi ...

če se seliš oz. opremljaš v dvoje - a je tvojemu tudi všeč tak stil opreme? :)

Julie pravi ...

Na srečo mu je ;) včasih je treba malo prepričevat, a sva na koncu zadovoljna oba.

Mademoiselle pravi ...

Ja, Laura Ashley - sem vidla v Parizu njeno trgovinico in ... ja, ti zastane dih, ko greš mimo, ampak cene ... Mislim, da pretirava čez vse meje okusa in zdrave pameti. Toliko stanejo tam stvari, da me dejansko zamika, da si enostavno sama naredim takšno omarico, ker si jo enostavno lahko - sicer ti vzame čas, energijo, denar pa definitivno prišparaš in še unikat imaš :)
Spletna prodaja kar deluje, na bolhi se znajo najti super kosi pohištva, ki rabijo samo malo "touch up-a" ... Če si za lastno ustvarjanje, ti res predlagam, da tam pogledaš, ker se da dobit ful poceni. Pa poznam enih par strani, kjer folk prodaja svoje izdelke, ampak gre se za to, da dobiš idejo, kako si sam lahko še narediš ... Res je dobro.
Sicer pa glej ... Četudi ne dostavljajo določene italijanske trgovine, pa si najameš kombi, pa plačaš prevoz - verjemi, da se splača, ker enostavno, če je nekaj, kar res želiš imeti, potem nabereš več stvari pa plačaš prevoz ne vem, 100, 150€, pa imaš res to, kar ti je super všeč. Glih zdaj se ena moja kolegica seli pa tudi tako dela, pa je rešeno ... :) Če rabiš kakšne konktake, povej :)

Unknown pravi ...

Živjo,
z zanimanjem sem prebrala tvoj blog in mam eno vprašanje, mogoče veš kako je z dostavo v Universal trgovini. Bojda dostavljajo samo v avstriji.
LP Milena

Julie pravi ...

Milena, na žalost nimam izkušenj z Universal trgovino... Če piše, da dostavljajo samo v AT, potem je verjetno res tako. Poznam raznorazne zgodbe, ko so kupci iz SLO za dostavni naslov pisali naslov pošte/poštnega predala v AT ali pa si pošiljali na naslove določenih firm, ki so namenjene prav takšnim nakupom (žal sem totlno pozabila, katere so to). Tako da ti res težko kaj pomagam... sama sem kaj hitro odnehala z gledanjem takšnih strani, ker sem bila preveč žalostna, ko sem ugotovila, da ne dostavljajo k nam. Srečno pri nakupih!

Unknown pravi ...

Zdravo,super nasveti! Imam pa eno vprasanje, si mogoce v zadnjem času naročala kaj preko Delife, nikjer ne najdem, da bi dostavljali v SLO.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...