nedelja, 11. september 2011

''Makaroni''


Nisem se še čisto odločila kakšen odnos imam do teh makaronov oz. ''macaroons''-ov.  Izgledajo super kjut, zelo so fotogenični, igrivi s temi svojimi barvami, vendar mi po drugi strani izgledajo tako umetni, krhki, sladki (kot spečen beljak, ki je hrustljav in mi je fuj) in ne vem... Jaz bi jih samo gledala in ne jedla. Mogoče bi si jih morala privoščiti naslednjič, ko bom v Franciji (ali ZDA). Če je to nekaj pregrešno dobrega, me prosim razsvetlite, da bom vedela kaj zamujam. Zaenkrat mi je žal le tega, da nimam doma kakšnih, da bi jih pofotkala. Ker so res stajliš. (:
(A po slovensko bi se imenovali makaroni?!? Ali imajo morda kakšno drugo ime? Hjoj, strašno smešno se mi zdi tole, hehe...)

6 komentarjev:

PLN by M pravi ...

V slovenščini se jim reče makroni ;) hihi...meni so res zeloooo všeč :P je pa to itak stvaro okusa...teh barvnih še nisem jedla, "navadne" čokoladne, kavine in podobne pa že in so odlični!

Julie pravi ...

Aha, hvala .sparkle*! sej sem itak vedla, da niso makaroni :P in ok, v glavi moram spremenit idejo, da pa morda so dobri...

Gourmet forever pravi ...

Jaz sem fenica makronov. Ravno to, da so ultra krhki in topeči v ustih je nekaj posebnega. Prvič sem ji jedla pri nas, ko sva jih v enem izmed LJ hotelov naročila za najino poroko. Pa moram prinai, da nisem bila navdušena. Zato sem jih hotela poizkusiti originalne, pariške in ti so me prevzeli. Tako močno, da sem si kupila francosko knjigo (brez kančka znanja francoščice) in se jih lotila doma. Prvič, drugič, trtjič... Veliko dela, a zelo zelo okusen rezultat.

Julie pravi ...

Uau, Gourmet forever ti si pa že kar mojstrica tega! Hm, jaz dvomim, da bom res kdaj pekla te makrončke, ampak poskusila bi jih pa sedaj res rada že enkrat!

Ana pravi ...

Obvezno si jih kupi v ljubljanski francoski pekarni Žak pod Metalko. Mmmm, tisti z okusom (in barvo) pistacije so mi naj :)

Julie pravi ...

O Ana, hvala za namig, bom poskusila! Bom povedala kako so mi všeč ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...