ponedeljek, 19. marec 2012

Kuharija: Slivova pita

Moja slivova pita, ki sem jo tokrat delala drugič. In spet je bila slastna. In spet je šla za med. Razgrabljena :)


























Testo:
250 g moke (jaz dam pol pirine in pol bele, lahko je tudi kakšna polnozrnata)
125 g masla
3 žlice (rjavega) sladkorja
1 jajce
malo vode
Dobro zmesimo vse sestavine, da pride fajna zmes, ki se ne sprijema ali razpada. Testo damo v hladilnik in ga tam pustimo vsaj eno uro (ali fino še malo dalj).
Potem ga razporedimo po modelu in pečemo 20 minut na 180°.




























Nadev:
slive (jaz sem imela kar zamrznjene)
2 jajci
2 dl sladke smetane
3 žlice sladkorja
vanili sladkor
cimet
 
 
Jajca, smetano, sladkor in cimet zažvrkljamo skupaj. Slive razporedimo po že zapečenem testu, čez polijemo zažvrkljano zmes in damo pečt še za 15 min na 170°. Lahko pustite celo malo dalj, da se skorjica nekoliko zapeče.
Na koncu lahko potresete s sladkorjem v prahu.
Izredno hitro, enostavno in slastno!

10 komentarjev:

Gourmet forever pravi ...

Mmmm, tole pa res izgleda slastno na kvadrat! Pridišalo je do sem;-)

KroglaKroglica pravi ...

Njam, njam! Ampak kje naj zdaj dobim slive? :/

Julie pravi ...

Hvala Gourmet forever, pohvala od kuharske mojstrice veliko pomeni ;)

KroglaKroglica, vem, da ni glih sezona:(...lahko so zamzrnjene ali pa daš katero drugo zamzrnjeno sadje, ki ga imaš mogoče.

Ana pravi ...

Hvala za idejo kako porabiti slive :)

Vladuška pravi ...

Njami, njami. Tole zgleda tako zelo slastno. Verjamem, da je šla za med.

Roxanna pravi ...

Škoda, da ste jo pojedli, ker res lepo izgleda. :)

Mojca pravi ...

Res je bila slastna... Se še kdaj priporočam:)

Cinnamon and Thyme pravi ...

Njaaam! Krasna je, pa tako sočna izgleda! Imam zmrznjene slive na zalogi...hm.... :D!

Danica pravi ...

Ojoj koliko dobrot je na tvojem blogu. Hvala ker jih objavljaš in tako lepo opremiš s slikami. Lp

Julie pravi ...

Hvala Danica :) Veselo brskanje želim!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...