Moja slivova pita, ki sem jo tokrat delala drugič. In spet je bila slastna. In spet je šla za med. Razgrabljena :)
Testo:
250 g moke (jaz dam pol pirine in pol bele, lahko je tudi kakšna polnozrnata)
125 g masla
3 žlice (rjavega) sladkorja
1 jajce
malo vode
Dobro zmesimo vse sestavine, da pride fajna zmes, ki se ne sprijema ali razpada. Testo damo v hladilnik in ga tam pustimo vsaj eno uro (ali fino še malo dalj).
Potem ga razporedimo po modelu in pečemo 20 minut na 180°.
Nadev:
slive (jaz sem imela kar zamrznjene)
2 jajci
2 dl sladke smetane
3 žlice sladkorja
vanili sladkor
cimet
Jajca, smetano, sladkor in cimet zažvrkljamo skupaj. Slive razporedimo po že zapečenem testu, čez polijemo zažvrkljano zmes in damo pečt še za 15 min na 170°. Lahko pustite celo malo dalj, da se skorjica nekoliko zapeče.
Na koncu lahko potresete s sladkorjem v prahu.
Izredno hitro, enostavno in slastno!
10 komentarjev:
Mmmm, tole pa res izgleda slastno na kvadrat! Pridišalo je do sem;-)
Njam, njam! Ampak kje naj zdaj dobim slive? :/
Hvala Gourmet forever, pohvala od kuharske mojstrice veliko pomeni ;)
KroglaKroglica, vem, da ni glih sezona:(...lahko so zamzrnjene ali pa daš katero drugo zamzrnjeno sadje, ki ga imaš mogoče.
Hvala za idejo kako porabiti slive :)
Njami, njami. Tole zgleda tako zelo slastno. Verjamem, da je šla za med.
Škoda, da ste jo pojedli, ker res lepo izgleda. :)
Res je bila slastna... Se še kdaj priporočam:)
Njaaam! Krasna je, pa tako sočna izgleda! Imam zmrznjene slive na zalogi...hm.... :D!
Ojoj koliko dobrot je na tvojem blogu. Hvala ker jih objavljaš in tako lepo opremiš s slikami. Lp
Hvala Danica :) Veselo brskanje želim!
Objavite komentar