sobota, 23. marec 2013

Misija nemogoče: Pita

1 | 2 | 3 | 4 
Ok, priznam, moj apetit je še vedno velik. Ok, res je, da tudi veliko energije porabim s tem, ko imam na del telesa priklopljeno majhno bitje. A vseeno... sedaj ko nisem več noseča, imam malce slabo vest, če preveč pojem... Ampak me to kljub temu ne odvrne od tega, da iščem recepte in tu in tam kaj poizkusim ali si dam na ''must do'' seznam. 
Trenutno me najbolj mikajo in begajo pite (ne tiste klasične jabolčne, ampak vse ostale). Mikajo zato, ker jih imam od vedno rada, begajo pa zato, ker mi še vedno ni uspelo narediti tistega pravega pitinega testa! Ok, delala sem že slivovo pito, ki je v 80% bila uspeh (enkrat mi prav tako ni uspela), delala sem tudi že skutno-čokoladno pito, ki je imela za osnovo kekse in ne testa (torej mi je v popolnosti ratala) in delala sem limonino pito (podobno tisti na sliki 2), ki je bila totalni neuspeh, čeprav sem delala po receptu-bila je kisla ko pes, z zanič testom-nič dobra v glavnem. Tiste ta prave ''čiz-kejk'' pa si sploh ne upam it delat, čeprav se sliši tako simpl. Res je, da se ji reče 'torta' in ne 'pita', ampak jo jaz zaradi oblike in testa štejem kar med pite, hehe. Tudi tiste pite, ki imajo zgoraj preliv iz gozdnih sadežev obožujem, pa se kar tresem od strahu, da bi jo šla delat. 
Kje ga lomim, v čem je štos? :) Maslo, temperatura, moka? Vem, da vas je veliko izkušenih gospodinj in kuharic, zato bom super vesela, če mi boste zaupale kak super izi recept, ki dejansko uspe in mi zaupale kakšno skrivnost pitinega testa (ne glede na nadev). Zaenkrat se namreč le naslajam nad slikicami in recepti iz Pinteresta (katere imajo v polovici primerov prav tako za osnovo kekse!), nimam pa poguma ustvariti česa podobnega. Help! :)

4 komentarji:

Barbara Skalec pravi ...

Poskusi po temle receptu: http://huferka.dulmin.si/2010/09/08/borovniceva-sirova-torta-ali-i-can-haz-cheesecake/

Meni je še vedno uspela in je booooožanska :)

NaredilaAna pravi ...

Testo za pito je lahko narejeno na več načinov. Izbiraš lahko med pate brisee, pate sucre in pate sable. odvisno od količne sladkorja in jajc. Če je nadev sladek ali delaš zelenjavno pito, vzami pate brisee. Meni je važno, da so sestavine mrzle, da se jih ne dotikam z rokami- Saj le tako ostane testo hrustljavo in krhko. torej tudi miksaš samo toliko, da se poveže. Multipraktik je zelo dobrodošel. http://naredilaana.blogspot.com/2012/09/havajska-pokrita-bananina-pita.html?q=bananina tukaj sem pisala o testu... papa!

Cinnamon and Thyme pravi ...

Se strinjam z Ano. Testo obdelaš le toliko, da se poveže, to zgleda bolj čudno, bolj "drobtinasto" tudi kakšen košček masla se najde vmes...
Ti pa povem, da jaz včasih delam po enakem receptu pa se mi zdi testo čisto drugačno. In se kar napihuje pa luknje ima...itd...Ne uspe vedno. Samo probavaj :). Tudi tule imaš en fin link:
http://chezpim.com/bake/how-to-make-the-perfect-pie-dough

Brez pečenja pita:
http://allrecipes.com/video/1428/best-no-bake-cheesecake/detail.aspx

Srečno :).

Julie pravi ...

Uh, hvala vsem za linke in nasvete. Mislim, da se bom ta vikend dejansko lotila enega od receptov, pa bomo videli.
Upam, da ne bom po vsem prebranem še bolj zmedena in živčna... in da rata kaj lepega in užitnega! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...