ponedeljek, 22. april 2013

Čas za zajtrk

Eni ste me že pogrešali in skorajda pritisnili name, da kaj objavim. Hja, res ni nič kaj pestro novega in ustvarjalnega v mojem življenju. Razen otroka no. To je precej novo in precej pestro. Ampak verjetno ne za vsakega od vas. Komu pa je fajn brat o tem, kako nič ne spim, kako dišim po ljubkem bruhecu, kako nimam nič kondicije in kako se vsak dan bolj zaljubljam v svoje malo bitje, ki se mi smeji, zaspi na meni in se noče ločiti od dveh delov na mojem telesu. Ah, imam se lepo, kakorkoli se sliši.
Prvi najhujši mesec je že mimo (in tudi ta drugi, če smo natančni) in končno je prišel čas, da lahko v miru pojem svoj zajtrk. To, da sem postala obsedena s kuhanjem in recepti, sem verjetno že večkrat povedala in tudi vsi okoli mene že vedo (pa še vedno mi nihče nikoli za rojstni dan ni kupil kuharske knjige-razen tistih slaščičarskih). Včasih se bojim, da bo moj blog postal poln postov o hrani in se bo spremenil v food blog, kar si ravno ne želim... Ampak ok, danes želim povedat, kako sem vesela, da si uspem pripravit tudi zdrav zajtrk in da ne zbašem vase nekaj na hitro. 
Vsaj enkrat na teden si pripravim ovseno kašo z banano.


Sila preprosto in sila dobro. V približno 3 dcl mleka vsujem ovsene kosmiče (po občutku) in par minut pokuham, da nastane kašica. Če je preredko, dodam še malo polnozrnatega zdroba. Malo tudi posolim. Potem prelijem v krožnik, narežem eno zrelo banano, posipam s cimetom in pokapljam z malo meda. In to je to. Brez drugega sladkorja, aleluja! Zeeelo doobro in zdravo. Izgleda kot da že vadim za kašice, ko bo moj otročiček prišel do njih, hehe. 


Ampak zjutraj ne gre tudi brez moje prave kavice v veliki dozi. Posledica nosečnosti je le ena kava na dan, ampak mislim, da bom s prihodom v službo kaj hitro spet na večjem številu kavic na dan. A to je še daleč...


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...