četrtek, 08. oktober 2009

Kako si?Če še niste slišali za projekt Kako si?, ki ga pripravlja Društvo študentov psihologije Slovenije, je zdaj pravi čas, da končno prisluhnete. Gre za enotedenski projekt, ki ga ob dnevu duševnega zdravja 10. oktobra od leta 2008 pripravljamo v omenjenem društvu. Letos se je projekt pripravljal tudi skupaj s ŠOU v Ljubljani in zato razširil svoja obzorja in razsežnosti.
V lanskem letu je bil cilj osveščanje mladih o tem, kako lahko sami poskrbijo za svoje duševno zdravje, kakor tudi o tem, kje lahko pri tem poiščejo pomoč (na zgornjem linku je prisoten iskalnik, kjer lahko poiščete pomoč po inštitucijah), letos pa smo se zaradi trenutnega dogajanja po svetu in v družbi odločili projekt navezati na stanje negotovosti, tako znotraj človeka kot zunaj njega v širši okolici.
Sicer je projekt že v polnem teku, delavnice so navduševale, predavanja bila kvalitetna, darilca pa neverjetno simpatična. Da pa je projekt pridobil na še večji veljavnosti, naj ponosno omenim še dobrodelni srečelov, katerega se je ekipa lotila. Ves prejet denar bo šel namreš v humanitarne namene-za zdravstveno oskrbo bolne deklice, ki prihaja iz družine s štirimi otroki in mamico samohranilko. Nagrade so bile čudovite (od potovanja v Benetke, do jezikovnih tečajev, knjig, aktovk, igrač, majic, manikirnih setov, bonov za frizerja, in še in še), ljudje pa navdušeni.S takšnimi simpatičnimi majčkami (spredaj piše Kako si?) smo skakali tudi na Prešernovem trgu v torek in sredo in delili te simpatično mini sladke čokoladke. Če ste nas zamudili in bi vseeno radi dobili te majhne dobrote ali kupili srečko in naredili dobro delo, nas še vedno lahko najdete na stojnici v avli Filozofske fakultete ali v soboto na Prešernovem trgu. Majčke bomo tudi prodajali, skupaj z našo revijo Panika. Super poučna in koristna zadeva za vse, ki date vsaj malo na svoje duševno zdravje in psihično blagostanje ;).Tukaj je tudi antistresna žogica,
ki poskrbi tudi za kakšno okrepitev mišic več...
...ali pa spalni trakec,
ki še kako dobro pride na potovanjih ali
ko cimer pozno v noč sveti z lučjo.


Več fotografij, informacij o dogodkih, koristnih prispevkov in zloženk pa kot rečeno najdete na www.kakosi.si.

Morda v opombo, da se danes v Kinoteki ob 15h odvija ameriški film Garden State, ob 19h nas pa na FDV-u čaka super zanimiva in ekskluzivna okrogla miza o usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, natančneje pa nam bodo gostje predstavili Certifikat družini prijazno podjetje.
Drugega kot Vljudno vabljeni, težko še rečem. :)

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...