sreda, 28. oktober 2009

Underneath your clothes

Včasih hodim mimo kakšnih balkonov z obešenim perilom in si mislim, da ljudje res nič ali pa zares malo dajo na svoje spodnje perilo! Koliko je tistih starih, zbledelih (ali že osivelih) belih gat, raztrganih tangic in luknjastih zoknov. Ja, po moje je njihova filozofija ta, da če se perila ne vidi, potem verjetno ne rabiš zanj skrbeti toliko kot o svojih hlačah, ki so vsem na vidiku. Kakšna super urejena ženska se sprehaja z ultra visokimi petkami, v novi sezoni kupljenem plaščku in sveže natopirano frizuro, spodaj pa nosi hlačke, ki pokajo po šivih in iz katerega že gleda razcufana gumica. Joy, oh joy! Pri pižamah je nekako podobno stanje. Kar večino dneva preživimo v njih oz. celo skoraj pol življenja (razen tistih, ki spijo brez vsega), ljudje pa se obnašajo do njih kot do zadnjih starih cunj, ki jih lahko premoreš v omari. Zato si pri nas v družini vsaj za božič (če ne tudi za rojstni dan) kupimo nove pižamice, da nas ni sram, če sosedu odpremo vrata ob 10ih zvečer, ko pride po moko, ki mu jo je ravnokar zmanjkalo (recimo!).
Mama mi je vedno govorila naj imam oblečene čiste in lepe hlačke, ker nikoli ne vem kdaj lahko imam prometno nesrečo in potem bodo vsi v bolnici videli kako grde hlačke imam :). Pa se me je ta nasvet prijel. Stare zguljene zadeve nosim samo doma. Pa še teh skorajda nimam več, ker sem obsedena s perilom in si kadarkoli je kje kakšna akcija kupim novega ali pa kar tako...ker mi je pač všeč. Seveda si zaradi študentskega žepa tistih Palmersov in Triumphov ne morem privoščit, me pa zadnje čase zelo vleče k Etam-u (zaenkrat le v BTC, LJ) in Intimissimu. Spet sem se igrala s sanjarjenjem, kakšno perilo bi bilo fino imeti v svojem predalniku in so nastali spodnji kolažki. (Aja, danes sem bila spet po nakupih in dejansko tudi kupila 5 novih komadov spodnjih hlačk, ki so me spomnile, da lahko napišem tale post ;)).


under


under2


HelloKitty in Snoopy vzorce sem že zdavnaj prerasla, tudi pretirano roza odtenki mi niso blizu, prav tako ne tisti mrežasti nepodloženi modrci in špagaste tangice, ki se zarežejo v kožo in ne ostane nič lepega, razen spomina na s špago zavito kračo (if you know what I mean...). Vedno bolj me navdušujejo čipka (čeprav sem kot majhna rekla, da je nikoli ne bom nosila), pike (ker izdelku dajejo ljubkost in zmanjšajo resnost, ki jo doda čipka) in satenast material. Komaj čakam božična darila! :)


5 komentarjev:

storyteller pravi ...

Ohoho! :) Lušten izbor perila. Čeprav se pri meni poleg takega najde tudi Hello Kitty in Snoopy :) No, ne ravno ta dva, ker načeloma ne podpiram znamk zaradi znamk samih, ampak take pisane, otroške in kičaste. So mi všeč tako na ženskah, kot na moških :) Tudi sama sem ravno sredi menjave spodnjega perila, natančneje hlačk. Jih je kar nekaj oddelalo svoje in zdaj iščem nove. Ravno včeraj sem jih nekaj kupila v H&M-u, Intimissimi še čaka... Kje je pa Etam?

storyteller pravi ...

Aja, meni je mama dala isti nasvet :)))

Julie pravi ...

Povej, če ni dober nasvet ;)
Etam se drugače nahaja v Emporiumu, čisto na koncu oddelka, kjer je sp. perilo. Je sicer malo dražje kot h&m, ampak se najde tud kak cenejši kos, predvsem pa je vse ful luškano (tud z otroškimi motivčki ;)).

Mademoiselle pravi ...

MENI JE MAMA ISTOOOO GOVORILAAA :D :D :D :D HAHAHAHAHAHAHA .... Glede na to, koliko "nesreč" sem že mela v lajfu, je vedela o čem in predvsem zakaj mi to pravi, hahahaha :))) Ja, Julie, se popolnoma strinjam s tvojim razmišljanjem - ljudje delajo točno to - kar se ne vidi, je lahko tudi strgano. Groza! Meni osebno je Snoopy noro všeč, pa te pižamice iz risank, ki smo jih gledali, ko smo bili 50cm manjši :D Tweety, Tom&Jerry, ipd. ... :)) Jaz ti priporočam, da se oglasiš še kaj v Skinny-ju, ker majo bajne stvari za moje pojme in ko so znižanja, se res splača kupit. Preden sem šla na Poljsko, sem si nabavila dva kompleta čipkastega perila kot pre-božično darilo od moje mame :D In verjemi, super se nosi in izgleda res kul :)

Sicer pa je dejstvo tudi to, da cene spodnjega perila nenormalno rastejo in za en lep (in recimo kvaliteten) nedrček lahko odšteješ enako kot za neke kavbojke, normalne hlače ali za kakšno boljšo majico. To se mi ne zdi normalno, čeprav pa moram priznat, da če bi imela denar, bi si vseeno kupila :P Jah, tako to je ... če bi imeli dejansko denar, sploh verjetno ne bi gledali na ceno in tudi na to ne, kje je bilo izdelano in če so delale to otroške roke ...

Še nekaj glede božičnih daril - super ideja, super darila! :))

Lp,
M.

Julie pravi ...

Ah saj res, na Skiny pa vedno pozabim...mogoče mi je preveč 'ajnfoh'. Ampak bom sledila tudi temu po novem ;)
Glede cene pa se strinjam...ampak ko bomo velike bomo dosti denarja zapravljale tudi na to!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...