sobota, 26. november 2011

Kuharija: Džapaniz kuhna - S U Š I

Prejšnji teden sva porabila še zadnje poročno darilo in sicer tečaj japonske kuhinje. Seveda sem jaz gurmanka bila takoj navdušena, mož malo manj (ker kaj bo pa on tam sploh delal, on bi samo jedel), ampak na koncu sva bila oba čisto iz sebe, kako je to kul in kako je bilo fajn in dobro in da bova doma to še kdaj poskusila.
Delala sva kaj drugega kot pa suši (sushi), jedla sva pa tudi neko japonsko juho in pila sencha zelen čaj, ki nama ju je pripravila gostiteljica. Gospa Japonka je začetek delanja sušija raje začela kar sama in sva bila samo opazovalca, ker bi verjetno v nasprotnem primeru tam bili pozno v noč. :) Na začetku izgleda vse sila preprosto, ko gledaš kako se dela, se ti zdi sila komplicirano, na koncu pa si misliš, ah saj gre, ni tako težko. Hja, tako da ne vem točno, če mi bo kdaj doma ratalo, poskusila pa zagotovo bom. Postopek vam zdajle res težko razložim, imam pa nekaj slikic za lažjo predstavo. Nismo se lotili tipičnega sušija s surovo ribo - naredili smo nek slovenski približek, z lososom in zelenjavo.












Vseh teh krogcev nisva mogla pojesti, čeprav izgleda, da se ne boš ravno kaj najedel. Uradno pa sva postala ljubitelja sušija. Kako pa ste si vi kaj blizu s to eksotično jedjo?

ŽREB KOLEDARSKEGA GIVEAWAYA!

Dobili smo zmagovalko giveawaya, ki je potekal v sodelovanju s portalom Dom in stil, in ki ji je prinesel čudovit koledar s še bolj prečudovitimi ilustracijami!

Zmagovalka se skriva pod komentarjem številka 5 - Kačja pastirica, kateri se bo v letu 2012 zgodil ustvarjalen in izzivalen otročiček! Iskrene čestitke ob prejemu koledarja in seveda tudi ob tako čudovitem dogodku kot je rojstvo otroka! Mislim, da bo koledar lepo pasal v sobico, kjer bo mali otročiček rastel in z zanimanjem opazoval vse okrog sebe. :)
ČESTITKE!

Kačja pastirica, ne pozabi poslat naslova na jmehurcki@gmail.com, da boš karseda hitro dobila paketek! :)

torek, 22. november 2011

Etsy love: Džapaniz

Jutri bo v znamenju japonskih reči. Specifično hrane. Kaj točno se bo dogajalo in kaj točno bom jedla, ne vem. Z Japonsko si prej nisva bili kaj preveč blizu, tud njeni značilni dizajn motivi so mi bili daleč, a vseeno se kdaj najde kakšna luštna stvar, ki bi jo vseeno imela. Za jutri sem v polnem pričakovanju, kaj več pa vam seveda povem drugič :)
1 | 2 | 3 | 4

nedelja, 20. november 2011

EKSKLUZIVEN GIVEAWAY


Juuuhuuu, pa smo le dočakali še en giveaway! O čudovitem koledarju z ilustracijami 12ih umetnikov in projektu, ki ga organizira portal Dom in stil sem že pisala, sedaj pa je še mene dočakala čast, da ta ekskluziven koledar podarim nekomu od vas! Morda ga je kdo od vas že dobil, če pa še ne, pa imate še skoraj eno od zadnjih možnosti (november se namreč hitro zaključuje).
Vaša naloga je silno preprosta...


Od danes pa do petka (25.11.) imate čas, da se pofočkate pod to objavo in napišete,
česa novega, izzivalnega ali ustvarjalnega se boste lotili v letu 2012!
Vesela bom, če boste novico o giveawayu veselo širili naprej!
Hop hop, naj se igra začne! :)


ponedeljek, 14. november 2011

Zase svet lepih stvari


Ko naletim na kakšno stran z dobrimi fotkami, se mi kar zmeša. Celo uro lahko zapravim s skrolanjem dol, dol, dol in buljim oči in izpuščam čudne zvoke vzhičenja. Ena takšnih strani je tudi NestPrettyThings ... Ko vidim, da nekdo deli podoben okus kot jaz, sem čisto navdušena. Zadnje čase prav tako opažam, kakšno veselje me prevzame, ko me kot prijateljico na kateremkoli portalu ali omrežju doda nadarjena ženskica, ki gojiva iste okuse. Gre za simpatično podporo, ko nas občudovanje drugih in delo drugih navdahne še bolj... ustvarjamo, ker so nam drugi všeč, ker smo mi všeč njim... in ah...res lep občutek tole dajanje in prejemanje idej in čudovitih ročnih izdelkov. Tisti, ki nimajo ne bloga, niti ne spremljajo kakšnih drugih ustvarjalnih strani ipd., tega ne morejo razumeti. To je en poseben svet, v katerega blogerke (in ostale oboževalke lepega) vedno rade zbežimo. In sanjamo. Je tako? ;)


nedelja, 13. november 2011

Jesen hiti

Jesen mi kar hiti mimo, se mi zdi. Kot da bo drug teden že zima. Zamudila sem prvo obarvano listje, buče in veliko drugihjesenskih  radosti. Zamudila v smislu, da bi res uživala v njih, se jim prepustila in lepo pofotkala. Kar nekako se je vse dogajalo, jaz pa nekako brez časa. Spomladi bo bolje. Do takrat bom namreč malce ven iz ritma in svojega okolja. Za dušo sem zato danes na hitro vzela fotič in v desetih minutah naredila par jesenskih zamujenih fotk, cel dan pa sem prečepela v ''delavnici'' in se mučila s svojimi mehurčki.









In ja, prijateljica je razumela namig in mi naredila lep venček za na vrata, ki pa sem ga tudi prepozno pofotkala. Sedaj je v skladu s pozno jesenjo in še vedno čudovit. Vsi sosedje ga zagotov gledajo ;)

petek, 4. november 2011

Posebna akcija za poseben koledar

Prav gotovo ste te dni že zasledili eno super truper nagradno igro oziroma projekt, ki ga pripravlja portal Dom in stil. Če še niste, potem vam moram nujno to super stvarco predstaviti sama!


Gre za koledar za leto 2012, pri katerem je 12 umetnikov darovalo svoje ilustracije za vsak mesec posebej in tako ustvarilo koledar. Verjetno se sprašuješ, kaj je v tem tako posebnega? Po trgovinah najdemo na kupe koledarjev, delijo jih različna društva, kaj naj bi ta koledar odlikovalo od drugih?

Prvič, koledar ima visoko kvalitetno umetniško vrednost, saj ilustracije prihajajo izpod rok izjemnih umetnikov (Barbara Jelenkovich, Petra Kern, Polona Lovšin, Vesna Klančar, Suzana Šlebir, Sanja Janša, David Ličen, Tjaša Sosič, Mojca Fo, ...). Mnoge verjetno že poznate, če pa jih ne, pa jih še boste!





Drugič, hkrati gre za dobrodelen projekt, saj lahko preko strani Dom in stil in mojpes.net licitirate za omenjen koledar in denar tako darujete Zavetišču Horjul ali ZPM Moste Polje. Izjemno dobro za vašo duševno zdravje v prazničnih dneh, ko je čudovito z lepo gesto nekomu polepšati družinske praznike!
Tretjič, koledar se lahko po izteku leta ponovno uporabi v obliki slik, ki bodo krasile vaše spalnice, predsobe, otroške sobe, delavnice, učilnice, igralnice, previjalnice, ...



In še zadnja posebnost - koledarja se ne da nikjer kupiti!!

Dobite ga lahko le preko spleta, na naslednje načine:
- na portalu mojpes.net od 2.-8.11. (licitacija za zavetišče Horjul)
- na blogu Dom in stil od 7.11-30.11. (licitacija za ZPM Moste Polje)
- na različnih blogih
(redno spremljajte tudi FB stran Dom in stil,
kjer boste vsak dan izvedeli na katerem naslovu se lahko potegujete za koledar)

Majcena skrivnost, ki je ne morem zadržati zase, je ta, da boste koledar lahko dobili tudi na mojem blogu! Kdaj točno pa naj zares ostane skrivnost! Pridno me berite do konca novembra in čakajte na super trenutek za super nagrado... (če je ne ulovite že kje prej) ;)
Zdaj pa povejte, če ni to ena čisto posebno, noro huda stvar?!

sreda, 2. november 2011

Kuharija: Puding po moje

Včasih si zaželimo sladico, pa ne tisto klasično, ne da se nam preveč pacat in biti pod stresom, če bo ratalo nekaj novega. Takrat tisto staro, že vsem znano sladico, samo malce preoblikujemo in vsi so navdušeni. Jaz sem na hitro eksperimentirala z navadnim čokoladnim pudingom. Vse, kar sem dodala, je malo cimeta in slivova marmelada na dnu posodice. Pa še smetana na vrhu. Mnjami!!









torek, 1. november 2011

Ko greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj

Podaljšani vikendi so vedno fajni za obisk kakšnega evropskega mesta. Letos sva se odločila, da bo to postal kar najin mini obred. V bitki Bratislava-Dunaj je zmagal Dunaj. Pred kratkim smo debatirali, kaj pomeni pregovor 'Ko greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj.' Ena stran je govorila, da to pomeni, da je hrana tam tako dobra, da moraš pustiti trebuh zunaj, da lahko vse poješ. Druga stran pa je govorila, da to pomeni, da je vse tako drago, da moraš trebuh pustiti zunaj in torej nič zapraviti. Hitro smo zaključili, da je prva verzija verjetno izmišljena v naših glavah in da verjetno velja druga razlaga :). In tako sva se odločila tudi midva. Nisva jedla viner šniclov za 20eur in ne saher torte za 6eur. Sicer pa je vedno več kebabov in azijskih nudlov, tako da pravih štantov s klobasicami in šnicli nisva našla. Hja, poleg tega je bilo vreme oblačno (in sončno, ko sva odhajala-itak), moje telo se je odločilo, da bo sabotiralo (tako dolgo pričakovani odklop dopust) in se počutilo slabo oz. drugače kot mu je zapovedovala glava. Groza. Ne maram fotografirat v oblačnem vremenu, dežju ali v trenutku ko se dela mrak. Brrr, vse je tako sivo, grdo in nič ne izpade lepo. Tako da so tudi fotke temu primerne.
Odločila sem se, da tokrat pogledam še kaj novega in ne samo Stephan placa in Naravoslovnotehničnega muzeja in sem torej na seznam ogleda dodala še Hundertwasser hišo. Pričakovala sem več, trgovina v muzeju je sicer bila zelo simpatična, vendar mislim, da je moja slabost botrovala k slabi oceni ogleda.
Ah, na Dunaj bomo še šli, zagotovo. Tokrat ni bilo slabo, odlično pa prav tako ne. Tiiing, naslednji dopust prosim!


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...